Şileki Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Adıyaman mutfağıyla özdeşleşen şileki tatlısı, aslında şerbetle hazırlanan bir krep türüdür. Krep hamurunun hazırlandıktan sonra cevizle doldurulmasıyla hazırlanan bu tatlı, pekmez zenginleştirilir. Diyarbakır mutfağında da sevilen şileki, özellikle kalabalık sofraların vazgeçilmezidir. Malzemeler hazırsa, şileki tatlısı tarifi için detaylara geçebiliriz.

Şileki Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için:

Şerbeti için:

Araları için:

Şileki Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sütü bir kaba alın. Üzerine elenmiş un, tuz ve kabartma tozu ekleyerek çırpın.
  2. Karışım pürüzsüz bir kıvama gelince, hafifçe yağladığınız tavaya bir kepçe alın.
  3. Krepleri arkalı önlü pişirin. Pişen krepleri bir kenara alın.
  4. Bu esnada Tencerede su ve şekeri kaynatın. Kaynayan şerbete limon suyu ekleyin ve 5 dakika daha kısık ateşte pişirin. 
  5. Bir adet krebi servis tabağına alın, arasına ceviz serpiştirin ve üzerine ikinci krebi yerleştirin.
  6. Bu işlemi krepler bitene kadar tekrarlayın. Ardından hazırladığınız şerbeti üzerinde gezdirin.
  7. Servis etmeden önce üzerine pekmez ve ceviz ekleyin. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Dilerseniz krepleri rulo şeklinde sarabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Tahinli ve Pekmezli Tarifler Yöresel Tarifler Şerbetli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Altın bilezik tatlısı
Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava