Şerbetli İstiridye Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Şerbetli İstiridye Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Şerbeti için

Üzeri için

Şerbetli İstiridye Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Şerbeti için, su ve toz şekeri bir sos tenceresine alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar kısık ateşte ara ara karıştırarak kaynatın. Limon suyunu ilave edip ocaktan alın. Hamuru için, yumurta ve toz şekeri geniş bir kaseye alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Kalan tüm malzemeyi ilave edip pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edece şekilde yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp bir kalıp yardımıyla istiridye şekli verin. Ters çevirip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Soğuyan şerbeti sıcak tatlının üzerine gezdirin. Tatlılar şerbeti çekinceye kadar bekletin. Ilık servis yapın. 

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Bayram Tatlıları Şerbetli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava
Şileki Tatlısı
İrmikli Revani