Ana malzemeleri un, irmik ve şerbet olan bu tatlı, Hindistan ve Yunan mutfaklarında da rağbet görmektedir. Sağlık bakımından oldukça önemli bir yere sahip olan irmik, vücuda ihtiyaç duyduğu enerjiyi verir. Kalsiyum ve potasyum değeri yüksek olduğu için, tatlı tariflerinde sık sık tercih edilir. Şerbetli irmik tatlısı, yoğun miktarda şeker içerdiğinden ölçülü bir şekilde tüketilmelidir. Hazırsanız, püf noktaları ve servis önerileriyle şerbetli irmik tatlısı tarifine başlayabiliriz.
1 Porsiyon Şerbetli İrmik Tatlısı Kaç Kaloridir?
Tatlının lezzetli olması için hamurun kıvamını doğru bir şekilde ayarlayın. İrmik hamuru çok yumuşak olursa bir miktar un ilave ederek koyulaştırabilirsiniz. İrmiklerin tepsiye yapışmaması için, tepsi tabanını birkaç damla su ile ıslatın. Vaktiniz varsa tatlıyı fırından çıkarttıktan sonra 2 saat buzdolabında dinlendirin. Şerbetin çok tatlı olduğunu düşünüyorsanız, bir süre daha kaynatın ve üzerine su ilave edin.
Hamuru için
Şerbeti için
Üzeri için