Şehrazat Tatlısı
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
29 Tarif       24 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Galeta unu, krema, şerbet ve antep fıstığı ile hazırlanan şehrazat tatlısı, yoğun lezzeti ile mutlaka denemeniz gereken tariflerden biridir. Çay saatlerinde sunabileceğiniz şehrazat tatlısı, cupların içinde servis edilir. Malzemeler hazırsa, şehrazat tatlısı tarifi için detaylara geçebiliriz.

Hürrem gözü tatlısı tarifine göz atmayı unutmayın.

Şehrazat Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Alt taban için:

Alt kreması için:

Şerbeti için:

Üzeri için:

Şehrazat Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tatlının tabanı için şeker ve yumurtayı bir kaba alın. Köpük olana kadar çırpın ve üzerine sıvı yağ ekleyerek karıştırın.
  2. Taban için gereken diğer malzemeleri ekleyerek spatula ile karıştırın. Karışımı cam kaselere paylaştırın.
  3. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 15 dakika pişirin. 
  4. Bu esnada su ve şekeri bir tencereye alarak şerbetini hazırlayın.
  5. 15 dakika kısık ateşte pişen şerbeti ocaktan. Tabanı fırından çıkardıktan sonra, 5 dakika bekleyin ve sıcak şerbeti üzerine dökün. 
  6. Kremayı hazırlamak için, vanilya dışındaki tüm malzemeleri tencereye alın. Kıvam alana kadar karıştırın. 
  7. Kıvam aldığında ocağın altını kapatın ve vanilyayı ekleyerek güzelce karıştırın. 
  8. Krema oda sıcaklığına geldiğinde tatlının üzerine dökün ve güzelce yayın. 
  9. Tatlıları buzdolabında 1 gece dinlendirin. Ertesi gün toz antep fıstığı serpiştirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Şerbetli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Farklı Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava
Şileki Tatlısı
İrmikli Revani