Rum Baba
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Rum Baba Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Şerbeti için

Rum Baba

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Un, şeker ve tuzu derince bir kabın içinde karıştırın. Mayayı su ile açıp, tüm hamur malzemesini birleştirin ve karıştırmaya devam edin. Hamuru 30 dakika mayalandırın. Pişirme yapacağınız kalıbı yağlayın ve unlayın. Mayalanan hamuru kalıba alın, dilerseniz muffin kalıbı kullanabilir ve tek kişilik porsiyonlar şeklinde de hazırlayabilirsiniz. 30 dakika daha mayalandırın. 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin. Bütün şerbet malzemesini tencereye alın ve 15 dakika kaynatarak süzdürün. Ardından soğumaya bırakın. Pişen hamurları sıcakken şerbet içine atın ve şerbetini çekene kadar bekletin. Soğuk olarak servis edin.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava
Şileki Tatlısı