Ermeni mutfağının özgün lezzetlerinden biri olan revani, ilk olarak Osmanlı saray mutfağında yapılmıştır. Şerbetli tatlılar arasında çok sevilen bu tatlı, irmik ve un karışımı ile hazırlanır. Bazı yörelerde 'yoğurt tatlısı' veya 'sünger tatlısı' olarak da bilinir. Özellikle özel günlerde ve bayram sofralarında sık sık yer verilir. Malzemeleriniz hazırsa, saray usulü revani nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir gelin birlikte görelim.
1 Porsiyon Revani Kaç Kaloridir?
Revani tatlısının bir porsiyonu, yaklaşık 345 kaloridir. Şeker ve karbonhidrat değeri yüksek olduğu için, kilo kontrolünde olanların ölçülü bir şekilde tüketmesi önerilir.
Malzemeler
Şerbeti için
Üzeri için
Revaniyi servis ederken antep fıstığı, ceviz, hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz. Revani tatlısını, vanilyalı dondurma veya kaymak ile birlikte servis edebilirsiniz.