Şerbet için şeker, su ve portakal suyunu tencereye alın. Orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip 5-6 dakika daha kaynatın ve ocaktan alarak soğumaya bırakın. Margarin, yumurta, vanilya, rendelenmiş portakal kabuğu, irmik ve şekeri bir kapta karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyip iyice yoğurun. Hamurdan parçalar kopartıp yuvarlayın. Önce süte ardından haşhaş tohumuna bulayın ve yağlanmış tepsiye dizin. Her birinin üzerine ceviz içi yerleştirip 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Tatlıları fırından alıp 5 dakika beklettikten sonra şerbeti üzerine kepçe ile gezdirin. Ara ara tepsideki şerbeti kaşık ile üzerine gezdirin ve en az 2 saat beklettikten sonra servis yapın.