Portakallı Puding
Hazırlanma Süresi : 21 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Portakallı Puding Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Puding için

Şurup için

Sunum için

Portakallı Puding

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Pudingi pişireceğiniz kabı tereyağı ile yağlayıp tabanına yağlı kağıt serin. Portakal marmeladını kalıbın tabanına sürün. Tereyağı, portakal kabuğu, şeker ve vanilyayı mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtaları ekleyip çırpın. Elenmiş un, tuz ve zencefili ekleyerek karıştırın. Sütü ilave edin. Hamuru kalıba doldurun. Kalıbın ağzına 2 kat yağlı kağıt serip üzerini birkaç kat alüminyum folyo ile sıkıca kapatın. Kalıbı derin bir tencerenin içine yerleştirip kalıbın yarısına gelecek kadar kaynar su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte 1.5 saat pişirin (tencerenin içindeki su azaldıkça su ekleyin). Şurup için, portakal suyu ve şekeri kaynatın. Soğutup portakal dilimlerini şuruba ekleyin. Pudingi tencereden çıkardıktan sonra 10 dakika bekletin. Büyük bir servis tabağına ters çevirerek aktarın. Şurubu üzerine gezdirip portakal dilimleri ile süsleyin. Yanında krema ile birlikte sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava
Şileki Tatlısı