Pudingi pişireceğiniz kabı tereyağı ile yağlayıp tabanına yağlı kağıt serin. Portakal marmeladını kalıbın tabanına sürün. Tereyağı, portakal kabuğu, şeker ve vanilyayı mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtaları ekleyip çırpın. Elenmiş un, tuz ve zencefili ekleyerek karıştırın. Sütü ilave edin. Hamuru kalıba doldurun. Kalıbın ağzına 2 kat yağlı kağıt serip üzerini birkaç kat alüminyum folyo ile sıkıca kapatın. Kalıbı derin bir tencerenin içine yerleştirip kalıbın yarısına gelecek kadar kaynar su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte 1.5 saat pişirin (tencerenin içindeki su azaldıkça su ekleyin). Şurup için, portakal suyu ve şekeri kaynatın. Soğutup portakal dilimlerini şuruba ekleyin. Pudingi tencereden çıkardıktan sonra 10 dakika bekletin. Büyük bir servis tabağına ters çevirerek aktarın. Şurubu üzerine gezdirip portakal dilimleri ile süsleyin. Yanında krema ile birlikte sıcak servis yapın.