Portakallı Baklava
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Portakallı Baklava Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Şurup için

Portakallı Baklava

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle


Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Un, yumurta, limon tuzu, tuz ve suyu yoğurup yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin.

Hazırladığınız hamuru 20 eşit parçaya bölüp yuvarlayın. Her birinin üzerine nişasta serperek yemek tabağı büyüklüğünde açın. Hepsini üst üste yerleştirip nemli bir bezle üzerini örtün. 10 dakika dinlenmeye bırakın.

Düz bir zemini unlayın. Üzerinde hamurlardan birini nişasta serpiştirerek oklava ile çok ince yufka şeklinde açın. Açtığınız yufkayı tepsiye yayıp üzerine reçeli sürün. Diğer hamurları açıp aralarına reçel sürüp ceviz serpiştirin ve tepsiye yayın. Baklava dilimi şeklinde kesip eritilmiş margarini üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Tepsiyi fırından çıkarıp üzerine soğuk şurubu gezdirerek dökün. Soğuk servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Altın bilezik tatlısı
Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava