Şerbet için şeker ve suyu tencereye alıp şurup kıvamına gelene kadar kaynatın.
Tencereyi ocaktan alıp şerbeti soğutun. Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın.
Büyük bir hamur yoğurma kabına alın. Çatalla hafifçe çırpın. Yoğurt, süt, ayçiçek
yağı ve karbonatı ekleyin. Yavaşça unu ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur
yoğurun. Hamuru 6 bezeye bölün. Her bezeden ceviz büyüklüğünde 10 beze
yuvarlayın. Üzerini nemli bir bezle kapatıp 30 dakika dinlendirin. Fırını 190 derecede
ısıtın. 10 bezeyi nişasta ile yemek tabağı büyüklüğünde açın. Üst üste dizip hepsini
birlikte tepsi büyüklüğünde açın ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Diğer
10 bezeyi de aynı şekilde açıp tepsiye yerleştirin. Üzerine rendelenmiş tuzsuz peyniri
serpin. Diğer hamurları da aynı şekilde açın ve peynirlerin üzerine 20 kat daha
yerleştirin. Üzerine tekrar rendelenmiş peynir serpin. Son kalan 20 bezeyi de
nişasta ile aynı şekilde açın ve tepsiye yerleştirin. Hamuru istediğiniz büyüklükte
karelere kesin. Tereyağını köpürene kadar eritin ve üzerinde oluşan köpükleri alın.
Sıcak olarak hamurun her yerini ıslatacak şekilde yağı gezdirin. Önceden ısıtılmış
fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin ve fırının ısısını 160 dereceye düşürün.
Arada bir kontrol ederek içinin pişmesini sağlayın. Fırından çıkardığınız baklavanın
üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Tepsinin üzerini kapatıp 1-2 saat bekletin. Servis
yapın.