- Şerbeti hazırlamak için, su ve şekeri bir
tencereye koyup, kısık ateşte şeker eriyene kadar ara sıra karıştırarak
pişirin.
- Şerbet kaynamaya başlayınca 10 dakika daha kaynatıp pekmezi ilave
edin. 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatıp, şerbetin ılık
hale gelmesini bekleyin.
- Diğer tarafta yumurtaları derin bir kaseye
kırıp, çatal ya da tel çırpıcı yardımıyla çırpın. Sıvı yağı derin bir
tavada kızdırın.
- Geniş bir cam kaba soğuk su doldurup bir kenarda bekletin.
Taş kadayıfların içine 1’er yemek kaşığı iri dövülmüş ceviz içi koyup,
yarım ay şeklinde kapatın ve kenarlarını bastırarak yapıştırın. Tek tek
yumurtaya bulayıp kızgın yağda önlü arkalı kızartın.
- Kızaran taş kadayıfları tavadan alıp
yumurta kokmaması ve fazla yağını bırakması için kabın içindeki soğuk suya
batırıp çıkarın.
- Kadayıfları çatal yardımıyla birkaç saniye havada tutarak
suyunu süzün. Süzdüğünüz kadayıfları hemen ılık şerbetin olduğu
tencerenin içine atın ve ocağın altını yakarak kadayıfları 15 dakika kadar
şurupla ısıtın.
- Şerbeti iyice çeken kadayıfları çatal yardımıyla süzerek
şerbetten alın. Servis tabağına aldığınız kadayıfların üzerine 1 su
bardağı kadar şerbet gezdirin. Üzerlerine çekilmiş ceviz içi ve tarçın
serpiştirip ılık servis yapın. Afiyet olsun.
Adana usulü şerbetli taş kadayıf tarifine göz atmayı unutmayın.