Patates Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patates Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Şerbet için:

Patates Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Çatalla ezerek püre haline getirin. 1 tatlı kaşığı fındığı süsleme için ayırın. Kalan fındık, fıstık, un, irmik, kabartma tozu, pudra şekeri ve yumurtayı patates püresine ekleyip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Şerbeti hazırlamak için; tozşeker ve suyu tencerede kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ateşten alın.
Tepsiyi fırından alıp pişen hamurları sıcak şerbete atın. Şerbeti çekinceye kadar bekletip servis tabağına alın. Ayırdığınız fındığı üzerlerine serpin ve ılık olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Lezzetli ve pratik şerbetli tatlılar ile siz de sofralarınızı güzelleştirin.

Tarif Kategorileri

Tatlı Atıştırmalık Tarifler Tatlı Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri Patatesli Tarifler Çay Saati Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava
Şileki Tatlısı