Pakhlava
Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 20 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pakhlava, yapım olarak farklılık olsa da görüntü ve malzemeler açısında Türk baklavası ile benzerlik gösterir. Pakhlava, Azerbaycan mutfağına ait tatlı, şerbetli bir hamur işidir. Pkhlava için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Pakhlava Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için:

Harç için:

Şerbet için:

Ek olarak:

Pakhlava

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ceviz içleri ve şeker birleştirerek ufalayın. 
  2. Ilık süt içerisine mayayı ekleyerek eritin. Hamur için yumurta, süt ve tereyağı dışında kalan malzemeleri birleştirerek yoğurun. Yaklaşık yarım saat mayalanmasını bekleyin.
  3. Yağı eritin ve içerisine ayrıca olan sütü ekleyin. 
  4. Yarım saat sonunda yumurta, yağ ve sütü hamurun içerisine ekleyerek yoğurun. Yarım saat daha dinlendirmeye bırakın. 
  5. Şeker ve cevizin içerisine öğütülmüş kakuleyi ekleyerek iyice karıştırın.
  6. Hamuru 13 beze haline getirin ve incecik açın. 
  7. Tepsiyi yağlayın ve açtığınız her hamuru üst üste koyarak her katı yağlamaya devam edin. 
  8. Arada iki kata harç koymayı unutmayın. 
  9. Üzerini dikdörtgen şekilde kesin ve yumurta sarısı sürün. Üzerlerine ceviz yerleştirebilirsiniz.
  10. 200 derecede 10 dakika pişirin, biraz tereyağı ekleyerek tekrar fırına verin. 20 dakika sonra çıkartın. 
  11. Şerbet için var olan limon suyu dışındaki bütün malzemeleri tencereye alarak pişirin. Kaynadıktan sonra limon suyu ekleyerek kapatılır.  
  12. Şerbet döküldükten sonra 10 dakika daha fırınlanır ve ılıdıktan sonra servis edilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Tatlı Hamur İşi Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler Şerbetli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Altın bilezik tatlısı
Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava