Denenmiş
yemek tarifleri sunan Lezzet'in
tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim.
Şurup için, su ve şekeri tencereye alıp yüksek ateşte şeker eriyene kadar kaynatın. şurubun koyulaşması için 10 dakika daha kısık ateşte kaynatın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Narı soyup tanelerini ayıklayın.
Nar suyu, su, şeker ve irmiği tencereye alın. Koyulaşıncaya kadar pişirin. Ilınınca cevizi ekleyip karıştırın.
Tereyağını eritin. Kadayıfı geniş bir tepsiye alıp elinizle didikleyerek tel tel ayırın. Üzerine tereyağını gezdirerek dökün. Kadayıfın yağı iyice çekmesi için 10 dakika elinizle harmanlayarak karıştırın. Kadayıfı ikiye ayırın.
35-40 cm çapındaki tepsiye kadayıfın yarısını elinizle bastırarak yayın. Üzerine irmikli karışımı ilave edin. Kalan kadayıfla üzerini kapatın. 180 dereceye ayarlı fırına verip üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirin.
Soğuk şurubu sıcak kadayıfın üzerine gezdirerek dökün. Tepsinin üzerini örtüp 1 saat bekletin. Nar taneleriyle süsleyip kaymak ile servis yapın.