Mısır Unu Helvası
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mısır Unu Helvası Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Şerbeti için

Üzeri için

Mısır Unu Helvası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şerbeti için, toz şeker ve suyu geniş bir tencerede kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  2. Helva için mısır ununu derin bir tavada tereyağı ile birlikte rengi altın sarısı oluncaya kadar yaklaşık 20 dakika kavurun.
  3. Mısır unu yağını bırakmaya başlayınca altını kısın ve soğuyan şerbeti ilave edin. Helva şerbeti tamamen eminceye kadar kısık ateşte pişirin ve ocaktan alın.
  4. Kapağı kapalı olarak 15 dakika kadar dinlendirin. Üzerini file fıstık ve iri kırılmış cevizle süsleyerek sıcak servis yapın.

Klasik irmik helvası tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Bayram Tatlıları Karadeniz Mutfağı Yemekleri Yöresel Tarifler Şerbetli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Altın bilezik tatlısı
Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava