Mandalina Reçeli
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mandalina Reçeli Tarifi İçin

Malzemeler

Mandalina Reçeli

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mandalinaların kabuklarını soyup dilimlerini ayırın.
  2. Üç bardak tozşekere 2 su bardağı su ilave ederek kaynatın. Mandalinaları şerbete ilave edin. 2 dakika sonra taneleri şerbetin içinden çıkarıp başka bir kaba aktarın.
  3. Şerbeti kaynatmaya devam edin. Reçel kıvamına gelince mandalinaları tekrar ilave edin. Yarım limon suyunu sıkarak reçeli ocaktan alın.
  4. Ilınınca kavanoza aktarın. Soğuduktan sonra kapağını sıkıca kapatın. Dilediğiniz zaman servis yapın.

Kahvaltı sofralarını güzelleştiren kayısı reçeli ve portakal reçeli tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Tarif Kategorileri

Reçel Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Pratik Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava
Şileki Tatlısı