Lor Peynirli Ekmek Kadayıfı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Lor Peynirli Ekmek Kadayıfı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Şerbeti için

Üzeri için

Lor Peynirli Ekmek Kadayıfı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şerbet için, toz şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın. Koyulaşmaya başlayınca ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
  2. Bir karıştırma kabında lor peyniri, krema, toz şeker ve vanilyayı mikser yardımıyla karıştırın. Yaban mersinlerini ilave edin.
  3. Ocakta pişirebileceğiniz bir tepsiye ekmek kadayıfının tek katını yerleştirin. Ilık haldeki şerbetin bir kısmıyla ekmek kadayıflarını ıslatın.
  4. Lor peynirli kremayı kabınızdaki şerbetli ekmek kadayıfının üzerine yayın. Üzerini diğer ekmek kadayıfı katı ile kapatın ve kalan şerbeti üzerine gezdirin.
  5. Ocağa alın ve kısık ateşte şerbetini çekene dek pişirin. Oda sıcaklığına geldikten sonra dilimleyin.
  6. Üzerine bir parça daha lor peynirli kremadan koyup yaban mersini ve nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Kaymakla süslenen klasik ekmek kadayıfı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.


Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Altın bilezik tatlısı
Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava