İlk kez Araplar tarafından yapıldığı düşünülen çıtır lokma, Osmanlı sarayının en önemli lezzetlerinden biriydi. Ana malzemeleri un, maya ve tuz olan bu tatlı, özellikle doğumlarda ve bayramlarda dağıtılmasıyla bilinir. Amerika, Avustralya, Fransa gibi birçok ülkede tüketilir. Eski zamanlarda içi boş bir şekilde hazırlansa da, günümüzde çikolata ve meyve sosları ile birlikte sunulur. Malzemeleriniz hazırsa, ustasından lokma tarifine başlayabiliriz.
1 Porsiyon Lokma Kaç Kaloridir?
Türk mutfağının unutulmayan lezzetleri arasında yer alan şekerpare, kemalpaşa tatlısı ve şam tatlısı tarifine de göz atın.
Kızartmak için:
Şerbeti için:
Üzeri için:
Dilerseniz, lokmaları çikolata sosu ile doldurarak servis edebilirsiniz.