Limonlu Yüzük Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Limonlu Yüzük Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Şerbeti için

Süslemek için

Limonlu Yüzük Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Su, şeker ve limon dilimini kaynatıp şerbeti hazırlayın ve soğutun.

İki su bardağı suyu tencereye alarak kaynatın. Tereyağı, tuz, toz şeker, irmik ve nişastayı ekleyip kaynayıncaya kadar bekletin. Unu da ekleyerek koyu kıvama gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Limon kabuğu ve yumurtaları teker teker ekleyin ve birkaç dakika yoğurun.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın. Daha sonra parmağınızı yağa batırarak ortasını delip yüzük şekli verin. Halkaları soğuk yağın içine atıp ocağın altını yakın ve karıştırarak altın rengi alıncaya kadar kızartın. Soğuk şerbete atıp birkaç dakika beklettikten sonra servis tabağına alın. Üzerini limon kabuğu, toz fıstık ve meyvelerle süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Şerbetli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Altın bilezik tatlısı
Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava