Limon Kremalı Ve Erikli Tatlı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Limon Kremalı Ve Erikli Tatlı Tarifi İçin

Malzemeler

Limon Kremalı Ve Erikli Tatlı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet'in yemek tarifleri gibi tatlı tarifleri de çok ilgi görüyor...

Muhallebi için, su, 1.5 çay bardağı şeker, 3 çorba kaşığı mısır nişastası, 3 yumurta, yarım limonun suyu ve rendelenmiş kabuğunu sos tenceresine alıp iyice çırpın.Kısık ateşte bir taşım kaynatıp tereyağını ekleyin.Tereyağını eriyinceye kadar ısıtmaya devam edin.Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.

Kırmızı erikli karışım için beş eriğin çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın.Kalan üç eriği ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın.Yarım çay bardağı şeker ve 1 çorba kaşığı mısır nişastasını bir tavaya alıp karamelize edin.Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.Yarım eriklerin suyunu süzerek süsleme için ayrı bir kaseye ayırın.

Servis bardaklarına sırasıyla kırmızı erikli karışım ve ılınmış muhallebiyi paylaştırın.Üzerlerine ayırdığınız yarımşar erikleri yerleştirin.Rendelenmiş beyaz çikolata serpiştirin.Buzdolabında en az yarım saat soğutup servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava
Şileki Tatlısı