Kuru Baklava
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kuru Baklava Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Şerbeti için

Kuru Baklava

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Şeker ve suyu tencerede kaynatın. Hafif koyulaşınca limon suyunu ekleyin. İki taşım kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Tepsiyi yağlayın. 25 yaprak baklavalık yufkayı tepsiye yayın. Üzerine iri çekilmiş antep fıstığı serpin. 25 baklavalık yufka ile üzerini kapatın. Kare şeklinde kesin. Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırından kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan 10 dakika sonra soğuk şerbeti üzerine gezdirin. Kenarlarını ince çekilmiş antep fıstığına bulayın. Bir gün sonra servis yapın.

Tarif Kategorileri

Bayram Tatlıları Çay Saati Tarifleri Yöresel Tarifler Şerbetli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava
Şileki Tatlısı