Kurdele Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kurdele Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Kızartmak için

Şerbeti için

Üzeri için

Kurdele Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şerbeti için toz şeker ve suyu bir sos tenceresinde kaynatın. Şeker tamamen eriyince limon suyunu ilave edip 7-8 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  2. Hamuru için yoğurt, yumurta ve tereyağını geniş bir karıştırma kabına alın ve pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. İrmik, kabartma tozu ve unu ilave edip, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamuru hafif unladığınız tezgah üzerine alın. Bir merdane yardımıyla açarak şeritler kesin. Şeritleri tekrar keserek dikdörtgen parçalar elde edin. Dikdörtgenleri ortadan sıkıştırıp bağlayarak kurdele şekli verin.
  3. Kurdele şeklindeki hamurları kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Hamurları soğuyan şerbetin içine atarak 3-4 dakika bekletin. Süzerek bir servis tabağına alın. Üzerini file fıstık ve ince kırılmış cevizle süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Şerbetli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava
Şileki Tatlısı