Künefe, kadayıf, şerbet ve tuzsuz peynir ile hazırlanan bir tatlıdır. Özellikle bayram sofralarında yerini alan künefe, Manda sütü, kavun, antep fıstığı, badem gibi ek ürünlerle birlikte servis edilir. Ayrıca künefenin yanına mutlaka kaymak veya Maraş dondurması ilave edilir. Arap mutfağında çok sevilen künefe tatlısı, Hatay mutfağıyla özdeşleşmiştir.
1 Porsiyon Künefe Kaç Kalori?
Kurban Bayramı’na özel tatlımızı Etiler Maraş Tepsi Et’in mutfağından Şef Saim Eser ile pişiriyoruz. Enfes tuzsuz Maraş peyniri ile hazırlanan ve şerbeti tam kararında olan bu leziz künefe tarifine bayılacaksınız. Hazırsanız mutfağa geçelim.
Dilerseniz, tavada künefe ve kaymaklı künefe tarifini de deneyebilirsiniz.
Şerbeti için:
Kesme dondurma ya da kaymak eşliğinde servis edebilirsiniz.
Şerbet için şeker suda eridikten sonra şerbet kıvamına gelmesi için kısık ateşte kalmalıdır.
Künefe tatlısını sulandırmaması için tuzsuz peynir tercih edilmelidir, peynirin suyu mutlaka sıkılıp süzülmelidir.
Künefeyi ocağın üzerinde her tarafı eşit pişecek şekilde döndürerek pişirlmelidir.
Şerbet oda sıcaklığında iken sıcak künefenin üzerine dökülmelidir.