Kesme İrmik Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Şerbetli tatlı severler buraya! İncecik kesilmiş irmik tabanıyla, şerbetin muhteşem lezzetiyle buluşan enfes bir tat ile karşınızdayız. Geleneksel lezzetlerin en özel haliyle hazırlanan, şerbetin tadına doyamayacağınız, yumuşacık dokusuyla damakları şenlendiren kesme irmik tatlısını mutlaka deneyin. Şimdiden ağız sulandıran bu enfes tatlıyı denemek için buyurun sizi mutfağımıza alalım!

Cevizli İstiridye Tatlısı tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon kesme irmik tatlısı kaç kaloridir?

Bir porsiyon kesme irmik tatlısı 374 kaloridir.

Kesme İrmik Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Şerbeti için;

Bulamak için;

Kesme İrmik Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şerbet için bir tencereye şeker ve su ilave edin, şeker eriyene kadar ısıtın.
  2. Kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyin ve 15 dakika boyunca kaynatın. Ardından ocaktan alın.
  3. Kesme irmik tatlısının hamuru için derin bir kabın içine sıvı yağ, yumurta, yoğurt, vanilya ve kabartma tozunu çırpın.
  4. İrmik ve unu ekleyerek yoğurmaya başlayın ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  5. Tezgaha alıp hafifçe unlayarak son kez yoğurun.
  6. Hamuru dörde bölüp her bir parçayı yuvarlayarak rulolar elde edin.
  7. Ruloları irmikle kaplayıp 2 parmak genişliğinde kesin
  8.  Fırın tepsisine pişirme kağıdı serip aralıklı olarak yerleştirin.
  9. Önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 35 dakika altı ve üzeri kızarana kadar kontrollü olarak pişirin.
  10. Fırından çıkardığınız hamurların ilk sıcaklığının geçmesi için derin bir kaba dizin.
  11. Şerbetimizi tatlıların üzerine gezdirerek dökün ve 2-3 saat dinlendirerek şerbetini çekmesini sağlayın.
  12. Şerbetini çeken kesme irmik tatlısı servise hazır, isterseniz üzerine toz antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Kesme irmik tatlısını Vanilya, çikolata veya fındıklı dondurma gibi çeşitlerle servis edebilirsiniz.
  • kesme irmik tatlısının üzerine kaymak ilave ederek servis edeilirsiniz.
  • Mevsim meyveleri ile süsleyebilirsiniz.
  • Tatlıyı servis tabağına aldıktan sonra üzerine taze nar taneleri serpebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Şerbetin tatlıyı tamamen kaplayacak kıvamda olması önemlidir. Şerbetinizin kıvamını kontrol etmek için bir damla şerbeti soğuk suya damlatın eğer damlada çözünme veya dağılma olmazsa, şerbetiniz hazırdır.
  • Hamur yoğrulduğunda ele yapışmayan ve yumuşak bir kıvamda olması gerekmektedir. Fazla un eklerseniz hamur kuruyabilir.
  • İrmik miktarını doğru ayarlamak için ölçüyü tam olarak kullanın ve hamuru yoğurduktan sonra kıvamını kontrol edin.
  • Şerbet döküldükten sonra tatlıyı en az 2-3 saat dinlendirin. Bu, tatlıyı şerbetini tamamen çekmesi için yeterli bir süre olacaktır.

Tarif Kategorileri

Farklı Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Fincanda Kadayıf Tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava
Şileki Tatlısı
İrmikli Revani
Selanik Susamlısı