SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Kaymaklı Künefe
Kaymaklı Künefe
Güncelleme tarihi:
22 Kasım 2022
Hazırlanma Süresi :
25 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
8 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Kaymaklı Künefe Tarifi İçin
Malzemeler
Malzemeler
1 kg çiğ tel kadayıf
300 gr sadeyağ
150 gr ince çekilmiş Antep fıstığı
750 gr kaymak
Şerbeti için
1 kg toz şeker
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
Kaymaklı Künefe
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Tatlının şerbeti için şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Şurup kıvamına geldiğinde limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın.
Tencereyi ocaktan alın. Künefe sahanlarının içine tel kadayıfın yarısını paylaştırın. Üzerlerine eritilmiş sadeyağın yarısını gezdirin.
Üzerlerine kaymak ve Antep fıstığını serpin. Kalan kadayıfı ve sadeyağı başka bir kapta karıştırıp kaymak ve Antep fıstığının üzerine ekleyin.
Sahanları ocak üzerine alıp sık sık çevirerek kadayıfı kızartın. Kadayıfları aynı sahan içinde alt üst ederek diğer taraflarını da kızartın.
Sıcak kadayıfların üzerine sıcak şerbeti ekleyin. 5 dakika bekletip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Çay Saati Tarifleri
Tatlı Tarifleri
Kızartma Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Akdeniz Mutfağı Yemekleri
Kaymaklı Tatlılar
Yöresel Tarifler
Benzer Tarifler
Altın bilezik tatlısı
Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava