Kaymaklı Ekmek Kadayıfı
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Ekmek kadayıfını geniş kenarlı bir tepsiye yerleştirin. Suyu ilave edip üzerine temiz bir mutfak bezi örterek 20 dakika bekletin. Yumuşayınca suyunu süzdürüp, temiz bir mutfak beziyle fazla suyunu bastırarak alın. Toz şeker ile limon suyunu iki dakika kaynatın. Ocaktan alıp kadayıfın üzerine gezdirerek dökün. Kısık ateşte, ara ara kenarlardaki şerbetinden kaşıkla alıp üzerine dökerek pişirin. Suyunu çekince ocaktan alın. Pişen kadayıfı enlemesine bıçakla ikiye kesip üzerine kaymak yayın. Diğer kadayıfı üzerine kapatın. Kaymak ve toz Antep ıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Antep fıstığı ile lezzetlendirilen ekmek kadayıfı tarifine göz atmayı unutmayın.

Ekmek kadayıfının arasına kaymak yerleştirmeden de hazırlayıp, sadece servis yaparken kaymakla ikram edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Şerbetli Tatlı Tarifleri Kaymaklı Tatlılar Bayram Tatlıları Çay Saati Tarifleri Yöresel Tarifler Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava
Şileki Tatlısı