Kayısılı Yoğurt Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kayısılı Yoğurt Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Şerbeti için

Kayısılı Yoğurt Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Yoğurdu hamur çırpma kabına alıp mikserle 5 dakika çırpın. Pudra şekeri, yumurtalar, tereyağı ve unu ilave edip çırpmaya devam edin. Hamura karbonatı ekleyip 5 dakika daha çırpın. Kayısıların çekirdeklerini çıkarıp küçük küpler şeklinde doğrayın. Hamura ekleyip kaşıkla birkaç kez karıştırın. Kare veya dikdörtgen kalıbı yağlayıp hazırladığınız hamuru aktarın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Şerbet için, su ve şekeri tencereye alıp 15 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip karıştırın. Tatlının keki hafifçe ılındıktan sonra sıcak şerbeti üzerine gezdirin. Şerbeti çekinceye kadar bekletin. Kare şeklinde dilimleyip dilerseniz mevsim meyveleriyle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Pratik yoğurt tatlısı tarifine de göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Altın bilezik tatlısı
Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava