Karamelli Armut Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Karamel, armut ve hamuru hiç birlikte denediniz mi? Klasik tariflerden sıkılanlar için hem kolay, hem de nefis bir tarifimiz var. Karamel sosuyla pişirilen armutları, çıtır hamurla kaplıyoruz. Üzerini pudra şekeri ve böğürtlen püresi ile süslüyoruz. Geriye sadece bu lezzetin tadına bakmak kalıyor. Listedeki malzemeleri hazırladıysanız, karamelli armut tatlısı nasıl yapılır birlikte görelim.

Armut ile yapabileceğiniz farklı tatlar arıyorsanız, kestaneli armutlu pay ve armutlu kahveli kek tarifine göz atın.

Karamelli Armut Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Hamur için

Üzeri için

Karamelli Armut Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Margarini ve 75 gr tereyağını oda ısısında yumuşatın. Un ve tuzu hamur yoğurma  kabına eleyip harmanlayın.
  2. Yağları ve suyu ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru folyoya sarıp buzdolabında yarım saat bekletin.
  3. Karamel sos için; Şeker ile limon suyunu tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak karamelize edin.
  4. Su, 100 gr tereyağı ve çırpılmış kremayı ekleyip 1-2 dakika daha karıştırın.
  5. Armutların kabuklarını soyup geniş bir tavaya alın. Karamelli sosu üzerine döküp kısık ateşte tavayı sallayarak 4-5 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  6. Hamuru bolca un serpilmiş tezgahın üzerinde yarım santim kalınlığında açın.
  7. Bu kalın yufkayı armutların her birini saracak şekilde parçalara kesin. Armutları hamur parçalarına sarıp etrafını susama bulayın.
  8. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında hamur kızarıncaya kadar pişirin.
  9. Fırından alıp ılınmaya bırakın. Böğürtlen püresi ile ılık ya da soğuk servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Altın bilezik tatlısı
Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava