Kakaolu Şekerpare
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Klasik şekerpareden farklı olarak kakao ile lezzetlendirilen şekerpareyi, misafir ağırlarken sunabilirsiniz.

Videolu anlatımıyla tam ölçülü şekerpare tarifine göz atmayı unutmayın.

Kakaolu Şekerpare Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Şerbeti için

Kakaolu Şekerpare

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Çukur bir kapta yumuşatılmış margarin, ayçiçeği yağı, kakaoyu karıştırın. Yumurtalardan birinin sarısını ayırıp diğerlerini karışıma ilave edin.
  2. İrmik, Hindistan cevizi, pudra şekeri, şekerli vanilin, kabartma tozu ve aldığı kadar unu ilave edip yoğurun.
  3. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  4. Üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürüp birer yarım ceviz içi yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin.
  5. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Şerbeti için, su, şeker ve limon suyunu kaynatın. Soğuyan tatlının üzerine sıcak şerbeti dökün. Şerbeti iyice çekince servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tatlı Atıştırmalık Tarifler Pratik Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava
Şileki Tatlısı