Kadayıf Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 38 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Şerbeti için

Üzeri için

Kadayıf Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Ağzınızı sulandıracak kadayıf tatlısı tarifi...
  1. Kadayıf için 100 g eritilip ılınmış tereyağını ve 1 çorba kaşığı pekmezi karıştırın. Tepsinin dibine bu karışımdan sürün. 
  2. Çiğ kadayıftan bir miktar alarak düz bir zeminde açın. Ortasına boydan boya ceviz içi serpin. Sonra bir ucundan tutup burarak sarın ve tepsiye yerleştirin. Üzerine eritilip ılınmış tereyağı sürün. Fazla yağı tepsiyi eğerek dökün.
  3. Kadayıfı, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yüzeyi kızarana kadar pişirin. Aynı tepside ters düz ederek 10 dakika daha diğer yüzünü pişirin. 
  4. Şerbeti için şeker ve suyu tencerede karıştırıp kaynamaya bırakın. Yoğun bir kıvam alınca ocaktan alın. 
  5. Kadayıfı fırından çıkartın. 5 dakika sonra, hazırladığınız sıcak şerbeti üzerine eşit dağılacak şekilde dökün. Birkaç saat dinlendirdikten sonra üzerine Hindistan cevizi serperek servis yapın.

    Yumuşacık muhallebili kadayıf tatlısı tarifi için tıklayın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Akşam Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava
Şileki Tatlısı
İrmikli Revani