Kadayıf Dolması
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Erzurum mutfağıyla özdeşleşen kadayıf dolması, tel kadayıfların cevizli harç ile doldurulmasıyla hazırlanır. Ufalanmış cevizle kadayıfla sarıldıktan sonra yağda kızartılır. Daha sonra sıcak şerbet ile ıslatılır. Özellikle bayramlarda çok ilgi gören kadayıf dolması, kaymak ile birlikte servis edilebilir. Malzemeler hazırsa, kadayıf dolması tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak dudove ve Server Paşa tatlısı tarifine göz atın.

Kadayıf Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Şerbeti için

Kadayıf Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şerbet için, gerekli malzemeleri bir tencerede kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  2. Cevizlerin içine 1 çay kaşığı toz şeker ilave edip havanda dövün.
  3. Kadayıftan bir miktar alıp tezgah üzerinde elinizle düzelterek yayın.
  4. Ortasına bir yemek kaşığı ceviz alıp dolma sarar gibi sarın. Çukur bir kapta yumurtaları çırpın.
  5. Kadayıf dolmalarını elinizle çevirerek yumurtaya bulayın ve bir tabağa dizin.
  6. Derin bir tavaya ayçiçeği yağını aktarıp iyice ısıtın. Yumurtaya buladığınız kadayıfları kızgın yağda sürekli çevirerek kızartın.
  7. Kızartma işlemi bitince kadayıf dolmalarını tavadan alıp şerbete atın. 1-2 dakika bekletip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Şerbetli Tatlı Tarifleri MasterChef Tarifleri Yöresel Tarifler Kuruyemişli Tarifler Tatlı Tarifleri Kızartma Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava
Şileki Tatlısı