Kabarcık Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kabarcık Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için:

Arası için:

Şerbeti için:

Kızartmak için:

Üzeri için:

Kabarcık Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Hamuru için süt, yumurta ve zeytinyağını geniş bir karıştırma kabında çırpın. Kalan tüm malzemeleri ilave edin. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru iki eşit bezeye ayırın. Bezeleri unlanmış zemin üzerinde ince açın. Zeytinyağının yarısını hamurun üzerine eşit bir şekilde yayın ve rulo şeklinde sarıp dilimleyin. Diğer beze içinde aynı işlemi tekrarlayın. Hamurları kızgın yağda kızartıp kağıt havlu üzerine alın ve fazla yağını çektirin. Şerbeti için toz şeker ve suyu şeker tamamen eriyinceye kadar kaynatın. Limon suyunu ekleyip kısık ateşte 5-6 dakika pişirip ocaktan alın. Sıcak şerbeti soğuk tatlının üzerine gezdirin. File Antep fıstığı ve kaymakla süsleyerek servis yapın.
Farklı tatlar denemek için, şerbetli tatlılara göz atın.

Tarif Kategorileri

Şerbetli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Pratik Tatlı Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Altın bilezik tatlısı
Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava