İrmikli Lokma
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
İrmikli Lokma Tarifi İçin

Malzemeler

Kızartma için;

Bol sıvıyağ

İrmikli Lokma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Süt, irmik, 1 kahve fincanı tozşeker ve rendelenmiş limon kabuğunu bir kaba alıp karıştırın. Tuz ekleyip kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Karbonat ve yumurtaları ekleyip düzgün bir hamur elde edinceye kadar karıştırın.

Yağı kızartma tenceresinde kızdırın. Hamurdan çorba kaşığı dolusu alıp yağa ilave edin ve orta ateşte kızartın. Kevgirle kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Üzerlerine kalan tozşekeri serpip servis yapın.

Afiyet olsun.

Dilerseniz, klasik lokma tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Şerbetli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Bayram Tatlıları

Benzer Tarifler

Altın bilezik tatlısı
Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava