Ana vatanı Akdeniz ve Asya olan incir, Türkiye'de en çok Aydın'da yetiştirilir. Reçel ve tatlı yapımında kullanılan bu meyve, kas dokularını güçlendirir. İsteğe göre kurutulmuş olarak da tüketilebilir. K vitamini bakımından zengin olduğu için, kalp sağlığını olumlu bir şekilde etkiler. Vücudun gereksinim duyduğu enerji miktarını karşılayan incir tatlısı, Tekirdağ ile özdeşleştirilmiştir. Özellikle Balkan ülkelerinde tüketilmesiyle bilinir. Malzemeleriniz hazırsa, incir tatlısı tarifine geçebiliriz.
1 Porsiyon İncir Tatlısı Kaç Kaloridir?
Siz de yemeklerden sonra sunabileceğiniz şerbetli tatlılar arıyorsanız; 15 dakikada hazırlanan etimek tatlısına göz atabilir, geleneksel lezzetlere mutfağınızda yer verebilirsiniz.