Malzemeler
Sos için
Lezzet'in yemek tarifleri gibi tatlı tarifleri de çok ilgi görüyor...
Şeftalileri soyup bir tanesini ince dilimleyin. Kalanları robotta püre halinde ezin. Toz krem şantiyi çukur bir kaba alın. Soğuk sütü azar azar ekleyip mikserle koyulaşana kadar çırpın. Buzdolabında katılaşana kadar bekletin.
Yumurtalar, vanilya ve şekeri çukur bir kapta mikserle 5 dakika çırpın. Labne peynirini ekleyip yedirene kadar çırpmaya devam edin. Katılaşan kremşantiyi azar azar ilave edip karıştırın.
Kremanın üçte ikisini ayrı bir kaba alın. Hazırladığınız şeftali püresini ekleyip iyice karıştırın.
Kelepçeli kalıbı folyo ile kaplayıp beyaz kremanın yarısını dökün. Üzerine spatula ile bastırarak kalıba eşit olarak yayılmasını sağlayın. Buzlukta 20 dakika bekletin. Şeftalili kremayı ekleyip üzerini ayırdığınız şeftali dilimleriyle kaplayın.
Buzlukta 20 dakika daha bekletin. Kalan beyaz kremayı ilave edip yayın buzlukta bir gece bekletin.
Sos için şeftali ve pudra şekeri robotta püre haline gelene kadar ezin. Servis yapmadan 10 dakika önce parfeyi buzluktan çıkarıp servis tabağına alın. Dilimleyip üzerine şeftali sosunu dökerek servis yapın.