Hurma Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Hurma Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Hurma Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Tereyağını eritin. Hamur yoğurma kabına alıp ılındırın. İki yumurta sarısı, yoğurt, karbonat, limon suyu ve irmiği tereyağına ekleyip karıştırın. Unu ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak hurma şekli verin ve yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış180 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Su ve şekeri kaynatarak şerbetini hazırlayın. Şerbet kaynadıktan sonra limon dilimlerini ekleyerek tencereyi ocaktan alın. Şerbet ılındıktan sonra fırından çıkan hamurların üzerine dökün. Şerbetini iyice çektikten sonra servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Altın bilezik tatlısı
Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava