Havuçlu Revani
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tam ölçülü revani tatlısına göz atmayı unutmayın.

Havuçlu Revani Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Şerbeti için

Havuçlu Revani

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şerbeti için, şeker, su ve limon suyunu bir tencereye alıp kaynatın. Soğumaya bırakın.
  2. Yumurta ve şekeri karıştırma kabına alıp mikserle çırpın. Çırpılmış şeker ve yumurtaya yoğurdu, irmiği, ayçiçeği yağını, unu, rendelenmiş havucu, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
  3. Kare ya da dikdörtgen cam fırın kabını yağlayın ve hamuru aktarın. 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  4. Tatlıyı fırından çıkarıp soğuyan şerbeti üzerine gezdirerek dökün. En az 30 dakika dinlendirin. İsteğe göre krema ve toz fıstık serpiştirip servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Şerbetli Tatlı Tarifleri Yöresel Tarifler Çay Saati Tarifleri Bayram Tatlıları Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava
Şileki Tatlısı