- Yarım çay bardağı sirke, 1 yumurta, 125 gr tereyağı, birer su bardağı yoğurt, süt ve ayçiçeği yağı, 1 paket kabartma tozu ve 1 çay kaşığı limon suyunu hamur yoğurma kabına alın.
- Azar azar un ekleyip orta sertlikte bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 20 eşit bezeye ayırın. Ceviz ve fındık içlerini çok ince olacak şekilde ufalayın.
- 10 bezenin üzerine nişasta serpip çay tabağı büyüklüğünde açın. Üst üste dizin. 10 hamuru aynı anda oklavayla tepsi büyüklüğünde incecik açın.
- Açtığınız yufkaların üzerine biraz ceviz ve fındık karışımından serpip oklavaya sarın. Oklava üzerinde büzerek bu şekilde oklavadan çıkarın.
- 10 cm’lik parçalar şeklinde kesip yuvarlak şekil verin. Yağlanmış tepsiye dizin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.
- Üzerlerine eritilmiş tereyağını fırçayla sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Bu arada şerbeti hazırlayın.
- Şeker ve suyu tencereye alıp karıştırın ve şurup kıvamına gelene kadar kaynatın. Limon suyu ekleyip bir taşım daha kaynatın.
- Sıcak şerbeti oda ısısındaki pişmiş hamurların üzerine gezdirerek dökün. Şerbeti çekene kadar bekletin. Üzerlerini Antep fıstığı ve kaymakla süsleyip servis yapın.
Bayram, kutlama gibi özel günlerde sunabileceğiniz nefis bülbül yuvası tarifine göz atmayı unutmayın.