SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Güllabiye
Güllabiye
Güncelleme tarihi:
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
10 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
8 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Güllabiye Tarifi İçin
Malzemeler
60 gr tuzsuz badem
300 ml bal
100 gr tereyağı
2 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı gül suyu
Süslemek için
Kurutulmuş gül yaprakları
Güllabiye
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Bademleri sıcak suda bekletip kabuklarını soyun. Tepsiye yayıp sıcak fırında renkleri hafifçe değişene kadar bekletin.
Balı tencereye alıp kısık ateşte ısıtın. Tereyağını ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın. Nişastayı bir bardak suyla karıştırıp inceltin. Nişastalı suyu tencereye aktarın.
Tenceredeki harcı iyice karıştırdıktan sonra bademleri ve gül suyunu ilave edin. Tencereyi tekrar ocağa alıp helvayı karıştırarak pişirin.
Helvayı bir tepsiye döküp soğumaya bırakın ve dilimleyin. Kurutulmuş gül yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Çay Saati Tarifleri
Pratik Tatlı Tarifleri
Tatlı Atıştırmalık Tarifler
Diyet Tatlı Tarifleri
Tatlı Tarifleri
Benzer Tarifler
Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava
Şileki Tatlısı