Frambuazlı Trileçe
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tam kıvamında trileçe tarifine göz atmayı unutmayın.

Frambuazlı Trileçe Tarifi İçin

Malzemeler

Keki için

Şerbeti için

Üzeri için

Frambuazlı Trileçe

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayrı kaselere ayırın. Sarıların üzerine şekeri ekleyip mikser ile iyice çırpın.
  2. Beyazlarını da bir tutam tuz ile temiz ve kuru mikser uçları kullanarak kar haline gelene kadar çırpın.
  3. Ayrı bir kasede kuru malzemeleri eleyerek karıştırın. Yumurta sarılarını ekleyin ve hafif çırpın.
  4. Yumurta aklarını söndürmeden spatula ile yavaş yavaş karıştırarak ekleyin ve karışımı yağlanmış 30x30 ebadında kare bir fırın kabına döküp spatula ile düzleştirin.
  5. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Şerbeti için; süt, toz şeker ve kremayı derin bir tencereye alın.
  6. Toz şeker eriyene kadar karıştırıp ısıtın. Kaynatmadan ateşten alın ve soğumaya bırakın. Fırından çıkan keki karelere bölün ve üzerine süt şerbetini gezdirin.
  7. Tamamen sütü çekene kadar bekletin.Üzeri için; frambuazları blender ile çekip bir sos tenceresine alın. Şekeri ekleyin ve birkaç dakika pişirin.
  8. Nişastayı su ile eritip frambuaza ekleyin ve koyulaşmaya başlayınca ateşten alıp bir kenarda ara ara karıştırarak soğutun.
  9. Tatlının üzerini sosla kaplayın. Üzerini meyve ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar Kek Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Altın bilezik tatlısı
Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava