Fındıkzade Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fındıkzade Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Şerbeti için

Üzeri için

Süslemek için

Fındıkzade Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Yumurtaları derin bir kapta çırpın. Hindistan cevizi, şeker, toz fındık, galeta unu, kabartma tozu, vanilya ve ayçiçeği yağını ilave edip çırpma teliyle iyice karıştırın. Yağladığınız fırın kabına karışımı aktarın. Önceden ısıttığınız 170 dereceye ayarlı fırında pişirin. Şerbeti için su ile şekeri kaynatın. Şerbet soğuyunca sıcak tatlının üzerine gezdirin. Krem şantiyi süt ile çırparak köpürtün. Şerbeti çeken tatlının üzerini krem şanti ile kaplayın. Fındık ve nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Şerbetli Tatlı Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri

Benzer Tarifler

Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava
Şileki Tatlısı