Şerbet için su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Koyulaşmaya
başlayınca limon suyunu ekleyin ve bir taşım daha kaynatıp tencereyi
ocaktan alın. Unu büyük bir hamur yoğurma kabına eleyip ortasını
çukur şeklinde açın. Tereyağı, ayçiçek yağı, yoğurt, yumurta, kabartma tozu
ve vanilyayı ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle bastırarak çay tabağı
büyüklüğünde açın. Ortasına fındık parçalarını ekleyin ve hamurun iki ucunu
üst üste gelecek şekilde kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden
ısıtılmış 170 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin. Tepsiyi fırından alıp
üzerine ılık şerbeti gezdirin. Hamurlar şerbeti çektikten sonra servis yapın.