Fındıklı İrmik Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fındık parçaları ile süslenen irmik tatlısını, şerbetini tamamen çekince servis edebilirsiniz.

Nefis irmik tatlısına da göz atın.

Fındıklı İrmik Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Şerbeti için

Üzeri için

Fındıklı İrmik Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamuru için gerekli malzemeleri derin bir kapta karıştırıp iyice yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp mutfak tezgahında açın. 
  2. Hamurdan 8 cm çapında yuvarlak kalıplarla daireler çıkarıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Daha sonra 6 cm’lik kalıplarla tekrar daireler yapıp, ortalarını da daha küçük bir kalıpla ya da şişe kapağı ile çıkararak çemberler oluşturun. 
  3. Çemberleri dairelerin üzerine yerleştirip, içlerine fındık paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Şerbeti için su ile şekeri kaynatın. 
  4. Kaynamaya yakın limon suyunu ilave edip ocağı kapatın. Soğumaya bırakın. Fırından aldığınız sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti döküp 1-2 saat bekletin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Şerbetli Tatlı Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Altın bilezik tatlısı
Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava