Malzemeler
İç malzeme için
Şerbeti için
Görüntüsü ve tadıyla şık bir sunum. Karıştırma kabına yumuşatılmış margarin, ayçiçeği yağı ve yoğurdu aktarıp karıştırın. Üzerine un, irmik, kabartma tozu ve gıda boyasını ekleyin. Hepsini karıştırıp hamur kıvamına getirin. Hamuru mutfak tezgahında açın ve bir bardak yardımı ile yuvarlaklar kesin. 3 yuvarlak hamuru birbirinin üzerine gelecek şekilde yan yana yerleştirin. Bir kere yuvarlayıp ortadan ikiye keserek ters çevirin. 3 yuvarlak parçadan 2 gül şekli elde edin. Ortalarına birer fındık yerleştirin. 170 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Şerbeti için su, şeker ve limon suyunu kaynatıp soğumaya bırakın. Gül tatlıları piştikten sonra 5 dakika bekletip soğuk şerbeti üzerine dökün. Servis yapın.
Sade gül tatlısı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.