Fındıklı Baklava
Elif Güryel Türk, İtalyan ve Hint mutfağını çok severim
9 Tarif       5 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fındıklı Baklava Tarifi İçin

Malzemeler

Fındıklı Baklava

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şerbet için su, tozşeker ve limon suyunu kaynatıp ılınmaya bırakın.
  2. Fırın tepsisini yağlayıp 3 yufkayı üst üste yerleştirin. Üzerine fırçayla tereyağı sürün ve her 3 yaprakta bir tereyağı sürerek 15 adet yufkayı tepsiye yerleştirin.
  3. Dövülmüş fındığın yarısını serpiştirip yufkalar bitene kadar işlemi tekrarlayın.
  4. Kalan tereyağını ısıtıp baklavanın en üstüne dökün. Bıçakla baklava dilimi şeklinde kesin. 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  5. Fırından çıkardığınız baklavayı 5 dakika dinlendirip şerbeti üzerine dökün. 1 saat dinlendirdikten sonra arzuya göre üzerine fındık serpiştirerek servis yapın. Afiyet olsun.

    Dilerseniz, kuru baklava tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Şerbetli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Bayram Tatlıları Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Altın bilezik tatlısı
Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava