Fincanda Kadayıf Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Klasik kadayıf tatlısını fincanlarda sunarak hem göz zevkinize hem de damak tadınıza hitap edin. Kızarmış kadayıfların içine bol ceviz ile servis ettiğiniz bu tatlı çay saatlerinin vazgeçilmezi haline gelecek. fincanda Kadayıf Tatlısı, sofralarınıza şıklık ve zarafet katacak, misafirlerinizi etkileyen bir tatlı deneyimi sunacak. Malzemeler hazırsa Fincanda Kadayıf Tatlısı için buyurun mutfağa.

Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Fincanda Kadayıf Tatlısı kaç kaloridir.

Bir porsiyon Fincanda Kadayıf Tatlısı 620 kaloridir.

Fincanda Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Şerbeti için;

Üzeri için;

Fincanda Kadayıf Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şerbeti için şeker ve suyu bir tencereye alın, karıştırarak kaynatın.
  2. Kaynamaya başladıktan sonra, kısık ateşte yaklaşık 10-15 dakika kaynatın.
  3. Limon suyunu ekleyin ve birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Şerbeti soğumaya bırakın.
  4. Tel kadayıfı geniş bir kaseye alın ve tel tel ayırarak açın.
  5. Eritilmiş tereyağını kadayıfların üzerine dökün ve iyice karıştırın.
  6. Kıyılmış ceviz içini de kadayıf karışımına ekleyin ve harmanlayın.
  7. Fincanları yağlayın.
  8. Kadayıf karışımından küçük parçalar koparıp fincana yerleştirin, üzerine biraz ceviz serpin.
  9. Kadayıfları fincanın tabanına iyice bastırarak yerleştirin ve üzerine biraz daha kadayıf ekleyip tekrar bastırın.
  10. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika üzeri altın rengini olana kadar pişirin.
  11. Fırından çıkardığınızda sıcak kadayıfların üzerine soğuyan şerbeti dökün.
  12. Kadayıflar şerbeti çekip soğuduktan sonra, fincandan dikkatlice çıkarın.
  13. Fincanda Kadayıf Tatlısı servise hazır dilerseniz Üzerine toz antep fıstığı ve kaymak ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Kadayıf tatlısının yanına vanilyalı veya fındıklı dondurma servis edebilirsiniz.
  • Fincanda Kadayıf Tatlısı eşliğinde Türk kahvesi sunabilirsiniz.
  • Tatlının üzerine toz tarçın serperek lezzetlendirebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Kadayıfı önceden eritilmiş tereyağı ile iyice karıştırarak daha çıtır ve lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz.
  • Şerbetin soğuk, kadayıfların sıcak olması, şerbetin kadayıflara iyi bir şekilde çekmesini sağlar.
  • Fincanları iyice yağlamak, kadayıfların fincandan kolayca çıkmasını sağlar.

Tarif Kategorileri

Farklı Tatlı Tarifleri Bayram Tatlıları Pratik Tatlı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri