Ev Baklavası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ev Baklavası Tarifi İçin

Malzemeler

Ev Baklavası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tepsinin zeminini katı haldeki sadeyağ ile yağlayın.
  2. Üzerine 16 adet baklavalık yufkayı tek tek yerleştirin ve150 g ceviz içini dengeli bir şekilde serpin. Daha sonra 8 adet yufkayı yayın ve üzerine 150 g ceviz içini yine dengeli bir şekilde serpin. Bu işlemi tekrar edin ve en son ceviz içini serptikten sonra üzerine yine 8 adet yufkayı sererek istediğiniz şekilde dilimleyin.  
  3. Kalan sadeyağı sıvı hale getirip eşit oranda baklavanın üzerine kepçe yardımıyla yedirerek 10 dakika beklemeye bırakın.
  4. Tepsiyi önceden ısıtılmış ve sadece alt sıcaklık ayarı açık olan 200 derecedeki fırının orta rafına yerleştirerek yaklaşık 45 dakika süreyle kızarıncaya kadar pişirin.
  5. Şerbeti için, şeker ve suyu bir tencerede kaynayıncaya kadar karıştırın. Kaynayınca limonun suyunu sıkıp 1 dakika daha bekletin ve şerbetin altını kısarak, sıcak kalması için ocakta beklemeye bırakın.  
  6. Baklava tepsisini fırından alır almaz üzerine sıcak şerbeti kepçe yardımıyla eşit olacak şekilde verin.
  7. Oda sıcaklığına gelince servis edin.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Çay Saati Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Bayram Tatlıları Şerbetli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Altın bilezik tatlısı
Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava