Ekmek Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bayat ekmekleri en lezzetli şekilde değerlendirmenin yolunu sizlerle paylaşıyoruz. Ana malzemeleri bayat ekmek, yumurta ve şerbet olan ekmek tatlısı, yalnızca 30 dakika da hazırlanarak sofralardaki yerini alır. Özellikle iftar ve bayram sofralarında sık sık tüketilir. Malzemeleri hazırladıysanız, ev yapımı ekmek tatlısı tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak kızarmış ekmeklerle hazırlayabileceğiniz etimek tatlısını da notlarınız arasına ekleyin. Kolayca hazırlayabileceğiniz şerbetli tatlılara sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Okuyucularımız tarafından çok beğenilen şam tatlısı tarifine göz atmayı unutmayın.

Ekmek Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Servis için

Ekmek Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim. Ekmeği 12 dilime bölüp kenarlarını ayırın. Her dilimi çırpılmış yumurtaya batırın.
  2. Kızgın ayçiçeği yağında kızartın. Toz şeker ve suyu bir tencerede kaynatıp şurup hazırlayın ve soğumaya bırakın.
  3. Kızarmış ekmekleri şurubun içine atın ve bir süre bekletin. Vanilyalı dondurma ve toz Antep fıstığı ile servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Ekmek Tarifleri Tatlı Tarifleri Bayram Tatlıları Şerbetli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava
Şileki Tatlısı