Dudova
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Boşnak tatlısı olarak da bilinen dudova, ceviz ve bademli iç harç ile doldurulur. Özellikla Balkan ülkelerinde sık sık tüketilir ve bayram tatlısı olarak sunulur.

Şerbetli tatlılar sevenler için padişah yastığı ve hira tatlısı tarifini buraya bırakıyoruz.

Dudova Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Şerbeti için

Üzeri için

Dudova

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu büyük bir hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını çukur şeklinde açın. 3 yumurta sarısını ilave edin.
  2. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, tuz ve kabartma tozunu ekleyip orta sertlikte bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  3. Hamuru bir süre dinlendirin. Su ve şekeri 10 dakika kaynatıp şerbeti hazırlayın.
  4. Şerbet kaynadıktan sonra yarım limonun suyunu ekleyin ve ocağı kapatın. Şerbeti soğuması için bekletin.
  5. Ceviz, badem, Hindistan cevizi ve tarçını bir kasede karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinizde yassı biçimde açın.
  6. Harçtan bir parça ekleyip hamurun iki ucunu karşılıklı kapatın. Hafifçe sıkıp hamurları yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  7. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
  8. Soğuttuğunuz şerbeti fırından çıkardığınız hamurların üzerine dökün. Şerbeti çekene kadar bekletin. Üzerine Hindistan cevizi serpip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Bayram Tatlıları Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava
Şileki Tatlısı