Dikdörtgen Lokma
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Dikdörtgen Lokma Tarifi İçin

Malzemeler

Kızartmak için:

Dikdörtgen Lokma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Margarini kısık ateşte eritip ılınmaya bırakın. 2.5 bardak unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. 2 yumurtayı ilave edin.
  2. Toz şeker, yumurta sarıları, tuz, likör ve margarini ekleyip düzgün bir hamur elde edene kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun.
  3. Hamuru streç folyoya sarıp serin bir ortamda 30 dakika bekletin.
  4. Kalan unu düz zemine serpiştirip hamuru merdane ile kalınca açın ve dörde katlayıp tekrar açın. İşlemi 3-4 kez yineleyip 2 mm inceliğinde açın.
  5. Ucu tırtıllı hamur kesme aletiyle 12x8 cm?lik dikdörtgen hamurlar kesin. Her birinin ortasına uzun kenarına paralel olacak şekilde kesikler yapın. Hamurları hafifçe unlanmış tepsiye dizin.
  6. Sıvıyağı tavada kızdırıp hamurların iki tarafını kızartın. Kevgirle kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
  7. Servis tabağına alıp ılınmaya bırakın. Üzerlerine pudraşekeri serpiştirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tatlı Hamur İşi Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava
Şileki Tatlısı